На запад от Донецк се водят тежки боеве в Красногоровка, където руските въоръжени сили се опитват да настъпят с бронирани групи и десанти. Въпреки първоначалното настъпление в южната част на селището, те все още не могат да постигнат значителен успех, пише "Рибар“.

Напротив, чрез прехвърлянето на резерва Въоръжените сили на Украйна първо са спрели руските щурмови групи в района на железопътната линия, а след това частично са изтласкали руските сили от частния сектор в южната част на града. Присъствието на Въоръжените сили на Руската федерация остава в югоизточните покрайнини в района на улица "Геологическа“ и сечището в близост до железопътната линия и склада.

В същото време продължават ударите с ФАБ с УМПК на територията на Красногоровския огнеупорен завод, на който ВСУ разчитат в отбраната на града. Очевидно това отчасти пречи на въоръжените сили на Украйна да изтласкат напълно въоръжените сили на РФ от населения район.

В тази ситуация е вероятно руските въоръжени сили да нанесат удар към града от съседна Старомихайловка, но това е свързано с очевидни трудности под формата на добре организирана отбрана на украинската армия в гористите местности и високите сгради в източната част на покрайнините на Красногоровка.