Въоръжените сили на Украйна се укрепват на завзетите позиции край град Угедар в Донецка област. Освен това извършват настъпателни действия в две направления. Това обяви говорителят на Генералния щаб на ВСУ Андрей Ковальов по време на пряко предаване от Военния медиен център, съобщава РБК-Украйна.

"Близо до град Угледар украинските войници постигнаха успех в определени райони. По време на щурмовите операции те се укрепиха на достигнатите линии“, поясни Ковальов.

Освен това ВСУ провеждат настъпателни действия по направленията - Новоданиловка-Роботино и Левадное-Старомайорское. Настъпателни действия на ВСУ има и в района източно от селището Ступочки (Константиновски район) на Донецка област.

"Руските окупатори бяха прокудени от позициите си“, обяви Ковальов.

На 15 юни бе съобщено, че ВСУ напредват и по Таврийското направление. По-специално, в района на Угледар те са успели да се доближат до позициите на руснаците на разстояние до 1 км. По-късно информацията бе потвърдена и от командващия Таврийската оперативно-стратегическа групировка на войските Александър Търнавски.