Руските войски уверено настъпват в Бахмут и околностите. Украинското командване оценява ситуацията като критична. Формирования подготвят втората отбранителна линия Краматорск - Славянск - Константиновка – Торецк, съобщават "Рибар“.

Съгласно предоставените данни, в района на Соледар щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер" настъпват към позициите на ВСУ южно от Раздоловка. В неделя силите на 10-а гвардейска бригада на ВСУ са изтласкани от два взводни опорни пункта.

Западно от Соледар, "вагнеровците“ напредват от Благодатное и жп гара Сол към опорните пунктове на украинските формирования на хълмовете и Васюковка, за да покрият украинските позиции на командните височини.

Продължават боевете и в северната част на Бахмут в околностите на Парасковиевка и Красная гора. След частично изтегляне на формированията на 46-ти отряд на войскови части и териториалната отбрана от селата към Славянск отбраната на ВСУ се е разпаднала, пишат специалистите. Руските части настъпват през украинския укрепен район от север и от района на Ступка.

В северните покрайнини на Бахмут руски части са напреднали и в района на месокомбината, а също така са установили контрол над завод за строителни материали южно от Красная гора.

В южните райони на Бахмут се провежда щурм на жилищен район в квартал Собачевски, а зоната на контрол на руските части в близост до градското гробище също е разширена.

Командването на 93-та механизирана бригада, действаща в Бахмут, планира да проведе контранастъпление със силите на два батальона в няколко сектора, за да спечели време, отбелязват "Рибар“.

Едновременно с това, както стана ясно в последните дни, на запад от Бахмут руските части са се приближили плътно до пътя от Часов Яр – който в момента е под техен огневи контрол. Освен това бойците на ЧВК "Вагнер“ са пробили отбранителните линии на ВСУ в югозападните покрайнини на Красное и също така уверено се придвижват на север от Клещеевка, като всъщност започват битки за югозападното предградие на Бахмут.