Украинските войски са ударили позициите на руските "новаци“, изпратени по позициите край Бахмут в Донецка област, съобщава РБК-Украйна, като се позовава на Държавната гранична служба на страната.

"Въздушното разузнаване на Държавната гранична служба на Украйна от въздуха установи замяна във вражеското подразделение“, се казва в съобщението.

Според военните позициите на руснаците са били "покрити“ с огън от минохвъргачки и гранатомети, в резултат на което са ликвидирани осем от новопристигналите руски войници, а шестима други са били ранени.

Бахмут продължава да бъде епицентър на боевете, но Въоръжените сили на Украйна повече от седмица водят активни контранастъпателни действия по всички направления.

По-рано през деня командващият Сухопътните войски генерал-полковник Александър Сирски обяви, че руските сили се опитват да окажат "отчаяна съпротива“ на настъплението на украинските войски в Бахмутско направление. За целта под прикритието на артилерия и авиация руснаците изтеглят резерви, но това не пречи на ВСУ да изтласкат врага в покрайнините на града, увери генералът.

По думите му руснаците водят отбранителни битки в това направление, тъй като "втората по сила армия на света не е способна на повече“.