На 20 септември, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са атакували командния пункт на руските войски в град Севастопол в Крим, съобщава РБК-Украйна, като се позовава на съобщение на Службата за стратегически комуникации на Службата на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна в Telegram.

"На 20 септември сутринта Въоръжените сили на Украйна нанесоха успешна атака срещу командния пункт на Черноморския флот на окупаторите край Верхнесадово“, се посочва в съобщението.

Това селище се намира близо до Севастопол, допълва украинската медия.

"След 12:00 часа днес (20 септември) в окупирания Инкерман, в Крим е забелязан дим. Руските власти поставиха димна завеса. Местни Telegram канали отбелязват, че в Инкерман се намира основното нефтено депо на Черноморския флот на Руската федерация".

По-късно експлозии са избухнали в района на Севастопол. Руските власти в Крим обявиха работата на силите за противовъздушна отбрана. Според тях свалените дронове са паднали близо до селищата Верхнесадово и Кача и там са избухнали пожари.

По-късно местният Telegram канал "Кримски вятър" съобщи, че в село Верхнесадово е забелязан дим . Там се намира руска военна част.