Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са отразили пет атаки на руските войски на Ореховско направление и една на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. Това поясниха Южните сили за отбрана в съобщение в Telegram.

Руснаците "извършиха пет нападения на Ореховско направление, от които четири в района на Работино и едно в района на Старомайорское. Нямаха успех. На левия бряг на Днепър в Херсонска област противникът предприе едно нападение срещу нашите позиции. След като понесе загуби, той се оттегли на първоначалните си позиции“, се казва в съобщението.

Украинските защитници продължават да изпълняват комплексни мерки за поддържане и укрепване на позициите, уверяват от ВСУ.

Освен това се подчертава, че руските сили "не спират въздушното разузнаване, натискат с артилерийски огън, нанасят въздушни удари и използват голям брой ударни безпилотни самолети от различни видове“.

През деня руските войски са нанесли и пет въздушни удара с четири дузини неуправляеми авиационни ракети на Ореховско направление и четири управляеми авиационни бомби в Херсонска област.

"Врагът продължава тенденцията да "напомня“ на Херсонска област за бомбардировки веднъж седмично“, се казва в съобщението.