През последното денонощие на фронта в Украйна са регистрирани 48 бойни сблъсъка, най-голяма част от които на Новопавловско направление.Това съобщиха от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна в социалната мрежа Facebook, предава Укринформ.

"През денонощието са регистрирани 48 бойни сблъсъци. Общо противникът е нанесъл три ракетни и 76 въздушни удара, както и 61 от реактивни системи за залпов огън по позиции на нашите войски и населени места. За съжаление, в резултат на руски терористични атаки, има жертви сред цивилното население, разрушени и повредени са частни сгради, както и други инфраструктурни обекти“, се казва в доклада.

Силите за отбрана на Украйна на Новопавловско направление продължават да сдържат руснаците в районите на населените места Красногоровка, Георгиевка и Новомихайловка, където силите на Москва с подкрепата на авиацията 20 пъти са се опитали да пробият отбраната. Александропол, Водяне и Урожайне са били поразени от въздушни удари, а над 20 населени места, включително Георгиевка, Парасковиевка и Угледар в Донецка област, са попаднали под артилерийски и минохвъргачен огън.