Позовавайки се на разузнавателни данни, германският вестник Die Zeit съобщава, че украинските войски са успели да изтласкат членовете на ЧВК "Вагнер“ от ключов маршрут за доставки в Бахмут.

"Едно от най-големите постижения на последните украински операции вероятно беше изтласкването на руснаците от групата "Вагнер“ от път 0506“, твърдят от Министерството на отбраната на Обединеното кралство. Пояснява се, че 0506 е малък селски път, който е важна линия за снабдяване на украинските войски. Преди това позициите на "Вагнер“ бяха само на няколко метра от него.

Боевете за Бахмут продължават. Руските атаки обаче все още са по-слаби в сравнение с предходните седмици. "Противно на съобщенията в руските медии, според които групата "Вагнер“ е превзела индустриален комплекс в северната част на Бахмут, боевете там ще продължат. Сега, когато "Вагнер“ потвърди освобождаването на най-малко 5000 воюващи затворници, недостигът на персонал вероятно ще попречи на руските офанзивни усилия в тази област“, прогнозират от военното ведомство в Лондон.