През последното денонощие Въоръжените сили на Украйна са се придвижили с още 300 метра в дълбините на руснаците в посока Бахмут. Това обяви говорителят на Източната групировка на ВСУ Сергей Череватий в ефира на телемаратона, предава РБК-Украйна.

"Днес в някои райони нашите подразделения успяха да преминат на дълбочина до 300 метра. Най-важното в резултат на тази отбранителна операция е, че противникът непрекъснато се поразява, унищожава се жива сила и техника“, заяви Череватий.

Той отбеляза, че настъплението на въоръжените сили на Украйна става в рамките на отбранителна операция. Украинските военни извършват определени контранастъпателни действия.

По думите на Череватий украинското командване обмисля възможността за обкръжаване на руснаците в Бахмут, тъй като ВСУ имат известен успех по фланговете. Всичко обаче ще зависи от ситуацията на бойното поле.

По-рано Министерството на отбраната в Киев съобщи, че украинските военни са напреднали с два километра в посока Бахмут и също така не са загубили нито една позиция през последната седмица. След това Череватий уточни, че по време на отбранителната операция ВСУ са отблъснали руските сили на разстояние от 250 метра до 1,5 километра.