Командването на Обединената групировка войски "Николаев" възстановява боеспособността на частите, докато на условията на фронта в последните дни са диктувани от лошото време и настъпилата разпутица, която затруднява придвижването на тежката техника, пишат анализаторите от "Рибар“.

Според тях, през последните дни интензивността на обстрела на Въоръжените сили на Украйна по предните руски позиции по линията на съприкосновение се е увеличила. Вероятно украинските формирования подготвят артилерия преди евентуално настъпление.

В Николаевския сектор на ВСУ се извършва масиран минометен и артилерийски обстрел на районите на Александровка, Правдино, Тернови под, Благодатни, Василка от позиции в Степовая долина, Червон, Лупарево и Новогригоровка.

За борба с руските безпилотни самолети на фронта са доставени противодронови оръдия KVSG-6.

Продължава взаимният обстрел в Андреевския сектор. Минохвъргачна батарея на 61-ва бригада в Сухая Ставка и артилерийска батарея на 46-та бригада на ВСУ в Малая Александровка обстрелват линиите Карло-Марховское-Старица и Садок-Борозенское.

Ответен огън от артилерия на Въоръжените сили на РФ е поразил пункта за дислокация на Въоръжените сили на Украйна в района на Давидов брод, пишат експертите. Точният брой на смъртните случаи не е известен.

В сектора Берислав войници от ВСУ разпространяват информация за предстоящото пристигане на значителни подкрепления за щурма на Херсон.

Артилерийски екипажи на 60-та бригада от позиционния район в Петропавловка стрелят безразборно по линията Пятихатки-Полянка южно от Дудчан.