В нощта срещу петък, 14 юни, Русия е била масирано атакувана от безпилотни самолети. Експлозии са се чували в няколко региона на страната, като се съобщава за удари по летище и петролно депо, предава УНИАН.

Руските власти са съобщили за експлозии в близост до военното летище "Морозовск" в Ростовска област.

Местни жители са съобщили че "нещо лети и бръмчи" около Морозовск. "Руската противовъздушна отбрана обаче не реагира на атаката". Впоследствие са се появили кадри от пожара. "Вероятно е горял на летището", допълва украинската медия.

За взривове в близост до Морозовск са съобщили украинските Telegram канали за наблюдение "Николаев Ванек" и "Монитор".

По-късно руски канали са съобщили, че електричеството в район "Морозовск" е спряно в резултат на "масирана атака". Губернаторът Василий Голубев е заявил, че няколко населени места са попаднали в зоната на прекъсване на електрозахранването, не се съобщава за пострадали.

На летището в Морозовск е базиран 559-и гвардейски бомбардировъчен авиационен полк на Руската федерация със самолети Су-34, Су-24 и Су-24М.

Освен това безпилотни самолети са атакували Воронежката област през нощта. Местният губернатор Александър Гусев е заявил, че те са атакували петролно депо. Твърди се, че то е било "незначително" повредено.

Гусев е уверил, че дроновете леко са повредили резервоарите с гориво, но не е допуснат пожар, а и няма пострадали.

Съобщава се и за атака с БпЛА в Курска област.