Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са атакували един от най-големите селскостопански комплекси в Русия – "Агро-Белогорье“ в Белгородска област, съобщи Telegram каналът Mash.

Съгласно разпространената информация, на територията на комплекса са хвърлени четири взривни устройства.

"Пострадала е 41-годишен служител, която се е намирал до свинефермата. Мъжът е откаран в болница. Той е с черепно-мозъчна травма, контузия и множество хематоми. Преди това украинските военни изстреляха дрон от Харковска област“, съобщава Mash.

"Агро-Белогорье“ е един от десетте най-големи селскостопански комплекса в Русия и най-големия за производство на свинско месо в Белгородска област.

По-рано през деня губернаторът на областта Вячеслав Гладков съобщи, че село Вязовое, Краснояружки район, е било обстрелвано от ВСУ.

"Няма пострадали цивилни. В едно частно жилищно домакинство са счупени прозорци, във второ жилищно домакинство са повредени прозорци на лятната кухня. Повреди има и по електропроводите и газопроводите. На място работят оперативни и аварийни служби, които отстраняват последствията“, написа той в Telegram канала си.