Депо с нефтопродукти в село Волна в района на Темрюк, в Краснодарския край в Руската федерация, което се намира недалеч от Кримския мост, се е запалило. За това писа в своя канал Telegram ръководителят на областта Федор Бабенков, цитиран от ТАСС. 

Площта на пожара на територията на петролното депо достигна 1200 квадратни метра.

"Специалните служби работят на територията на предприятието "Таманьнефтегаз". Площта на пожара е 1200 квадратни метра, няма жертви", написа Бабенков.

Той уточнява, че в гасенето са участвали 23 единици техника и 85 души персонал. Причините за инцидента се установяват.

"По време на нощна атака с дронове руските сили удариха петролно депо с три дрона", пише УНИАН.  

"В три часа през нощта три бомбардировача Геран-2 атакуваха петролна база в областния център“, съобщи началникът на Кировоградската областна военна администрация Андрий Райкович.

"В нощта срещу 3 май 2023 г. руските сили атакуваха Украйна с "Шахед“. Общо врагът изстреля 26 БЛА от района на Брянск и от източното крайбрежие на Азовско море, 21 бяха унищожени от силите за противовъздушна отбрана.

Всички безпилотни самолети-камикадзе бяха неутрализирани в небето над Киевска област, седем "Шахед" бяха свалени над Днепропетровска област. За съжаление единият е пробил системата за ПВО и е уцелил сградата на администрацията. Няма пострадали, на мястото на удара е избухнал пожар. 

Това е третата атака на Руската федерация срещу Украйна през последните дни, но при предишните две Руската федерация изстреля крилати ракети. Както отбеляза говорителят на група "Юг" Наталия Гуменюк.