Киев. Руската армия настъпва срещу градовете Бахмут и Авдеевка, там и до сега се водят боеве. Това се съобщава в сводката на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), предава УНИАН.

НА Бахмутско направление руснаците обстрелват с танкове, оръдия и реактивна артилерия районите на населените места Бахмут, Бахмутско, Соледар, Шуми, Белогоровка, Константиновка, Яковлевка и Зайцево.

"Вражеските части проведоха настъпателни и щурмови действия по направленията Владимировка – Бахмутско и Стряповка – Соледар. Тук украинските войници спряха и изтласкаха нашествениците. По направленията Покровское – Бахмутское и Горловка – Железное военните действия продължават“, се казва в съобщението.

На Авдеевско направление руските сили обстрелват с артилерия Красногоровка, Спартак и Невелско. Води настъпление в посока Старомихайловка-Невелско, боевете продължават.

На Славянско направление руските сили са забелязани край Грушуваха и Вернополие. Подразделенията на противника предприемат мерки за подобряване на тиловото осигуряване в посоченото направление.

"На Краматорско направеление противникът продължи да обстрелва с артилерия от различен тип Краматорск, Спорно и Ивано-Дариевка. Той води настъпление в посока Лисичански нефтопреработвателен завод-Ивано-Дариевка, боевете продължават“, съобщават от Генералния щаб на ВСУ.

Превод и редакция: Иван Христов