Русия може да пробива украинската противовъздушна отбрана, като първо пуска масово дронове-камикадзе, а след изстрелва ракети. Това заяви говорителят на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на ВСУ Вадим Скибицки в статия, публикувана на сайта на Министерството на отбраната на Украйна.

"Когато започнаха атаките, първоначално системите NASAMS се презареждаха фактически по време на ударите. Ако има много голям брой дронове на дадено направление, те могат просто да пробият системата за противовъздушна отбрана в тази зона“, обясни Скибицки.

За да обърка още повече Украйна, Руската федерация непрекъснато променя местоположението, посоката и височината на изстрелванията на дронове.

В същото време украинското разузнаване смята, че сега Руската федерация има проблеми със запасите от "Шахеди", но в близко бъдеще ще има нова доставка от Иран.

"Към днешна дата те са използвали приблизително 660 дрона Shahed. Договорът предвижда 1750 единици. Те също се нуждаят от време, за да ги доставят и подготвят. През последните дни те са използвали голям брой и тези запаси трябва да бъдат попълнени. Според нашата информация, те сега ще получат нова партида - ще уточняваме броя на безпилотните самолети. Като правило, преди това те внасяха на партиди от 250-300 броя", заяви Скибицки.