Руснаците са далеч от превземането на град Бахмут в Донецка област, а около административната сграда на Общинския съвет се водят боеве. Това заяви представителят на група войски "Юг“ на въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий в коментар за Reuters.

"Бахмут е украински, а те (руснаците) нищо не са завладели и, меко казано, са много далеч от това да го направят“, заяви Череватий.

По-рано основателят на ЧВК "Вагнер" публикува видео, в което казва, че руският флаг е издигнат над административната сграда в памет на военния кореспондент Владлен Татарски. Пригожин смята, че "юридически" градът е превзет от руснаците.

Андрей Йермак, ръководител на Офиса на президента на Украйна, също заяви, че публикуваното от Пригожин видео е фалшиво. "Бахмут е Украйна. Реагирайте спокойно на фалшификатите на онези, които измислят "победа", която не съществува в действителност", подчерта той.

"Вдигнаха знаме над някаква тоалетна. Закачиха го отстрани на кой знае какво, закачиха си парцала и казаха, че са превзели града. Добре, добре, нека си мислят, че са го взели“, коментира Череватий на видеото.

"Битките се водят около сградата на градския съвет (Бахмут), те не са завзели нищо в юридически смисъл“, уточни говорителят на Източната група на въоръжените сили на Украйна.