Говорителят на Украинските сили за отбрана на източното направление полковник Сергей Череватий заяви, че украинските военни продължават да защитават Бахмутското направление, предава РБК-Украйна, позовавайки се на телеграм канала на Сухопътните войски.

Според него ВСУ на Бахмутско направление продължават да щурмуват позициите на руснаците и да се придвижват напред. Самият Бахмут остава непревзет и е едно от най-горещите места на източния фронт на Руско-украинската война.

"Украинските сили за отбрана продължават щурмови действия по канала Северски Донец-Донбас и в посока на населените места Богдановка, Ягодное, Сако и Ванцети, където са напреднали на разстояние от 250 до 1100 метра“, заяви Череватий.

Той отбеляза, че руснаците оказват съпротива и се опитват да задържат заетите позиции с всички възможни сили и средства. Череватий отбеляза още, че руснаците използват бойна авиация, 357 пъти са атакували с артилерия от различен калибър и реактивни системи за залпов огън, имало е 16 бойни сблъсъка.

Преди няколко седмици украински военни и официални лица започнаха да обявяват отблъскването на руснаците в определени сектори на фронта близо до Бахмут. По този начин те планират частично да обкръжат вражеските войници вътре в града.

През последните дни, според представители на Министерството на отбраната и украинските военни, настъплението в района на града е възобновено.