Руските сили са извършили повече от 30 атаки в Лиманско, Бахмутско, Авдеевско и Мариинско направление, нанесли са 46 въздушни удара, а украинските войски са нанесли 13 въздушни удара, ударили са 8 командни пункта и 13 района на съсредоточаване на жива сила с ракети и артилерия. Това съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, цитира Украинская правда.

"През този ден врагът нанесе 6 ракетни удара, по-специално по градовете Славянск, Константиновка и Запорожие.

Освен това са регистрирани 46 въздушни удара и 69 обстрела от реактивни системи за залпов огън по позиции на украинските войски и населени места.

За съжаление има загинали и ранени сред цивилното население, пострадали са частни къщи и друга гражданска и административна инфраструктура“.

Авиацията на Силите за отбрана на Украйна за едно денонощие са нанесли 13 удара по райони на концентрация на жива сила и военна техника на противника.

Украинските сили са унищожили 7 вражески БЛА от различни типове.

Подразделенията на ракетните войски и артилерията са поразили 8 пункта за управление, 13 района на съсредоточаване на жива сила, 1 склад за боеприпаси, 1 склад за ГСМ (гориво и смазочни материали), 5 артилерийски установки на огневи позиции, 1 устройство за противовъздушна отбрана и още 2 "важни цели на противника“, информира генералния щаб.