Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски е заявил пред специалния представител на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар, че най-голямата опозиционна партия в югозападната ни съседка няма да приеме конституционните промени "под български диктат“, предава скопският телевизионен канал "Сител“.

"Аргументирахме позициите си, изложихме позицията си, потвърдихме я и се аргументирахме. Защо позицията ни е такава, защо ВМРО-ДПМНЕ не приема конституционни промени под българска диктовка. Ние предложихме това, което е ясно в обществото, че това правителство има нулево доверие, трябва да призная без изненада, че това правителство, освен че има нула, злоупотребява с невярна информация пред представителите на международната общност, част от която са САЩ, и част от тази невярна информация трябваше да разясним по време на срещата и посланик Агелер“, заяви той.

Мицковски подчерта, че са необходими предсрочни парламентарни избори, тъй като правителството на СДСМ И ДСИ е правителство без народна легитимност и политическо доверие, равно на нула.