Предсрочни парламентарни избори до пролетта, подкрепа на парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ в позицията за неприемане на промените в Конституцията и приемане на предложения за възстановяване на икономиката, са основните искания, приети от ЦК на ВМРО-ДПМНЕ на сесия в Прилеп в петък, съобщава скопското издание "Независен“.

"Първото искане е организирането на предсрочни парламентарни избори не по-късно от пролетта на 2023 г. като единствен изход от икономическата и политическа криза и подкрепа на Централния комитет на парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ в позицията за неприемане на промени в Конституцията под диктата на България. Второто искане е незабавно приемане на нашите предложения, които се отнасят до възстановяване на икономиката, стандарта и социалния живот и чиито предложения са в събранието под формата на предложения за промени в новия бюджет. Този пакет от над 10 мерки означава интервенционна подкрепа за икономиката“, заключават от ЦК.

Що се отнася до вероятността "Алианса на албанците“ да се премести от опозиция в правителството, заместник-председателят на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисайловски ги предупреди, че ако искат да победят ДСИ, те не трябва да се присъединяват към властта.