В компанията "Туитър“ са започнали масови съкращения на изпълнители в различно отдели, включително модератори, съобщава новинарският портал Axios, позовавайки се на източници.

Не всички служители, освободени от длъжност, са получили съответното уведомление. По данни на медията някои от засегнатите са разбрали за уволнението, когато са установили, че достъпът им до корпоративните системи на компанията е блокиран. Точно това се случи и при първата вълна на съкращения в "Туитър“ в началото на ноември, припомня порталът.

В същото време компанията вече е предложила повторно наемане на някои съкратени работници, тъй като много от тях са били необходими за текущи проекти, отбелязва Axios.

На 27 октомври американският предприемач Илон Мъск финализира сделка за 44 милиарда долара за придобиване на компанията "Туитър“, която притежава едноименната социална мрежа. Според документи, публикувани на 31 октомври в базата данни на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, милиардерът ще разпусне борда на директорите. Веднага след закупуването на компанията Мъск уволни редица членове на ръководството, а след известно време намали персонала почти наполовина.