В законодателния орган в Скопие започна срещата на премиера на Северна Македония и лидер на СДСМ Димитър Ковачевски с председателите на парламентарно представените политически партии, на която трябва да се обсъди европейският път на страната, както и решенията, които трябва да се вземат в бъдеще с широк политически и социален консенсус, съобщава електронното издание на вестник "Независен“.

"Срещата, свикана от премиера, е организирана, за да се започне дискусия за европейското бъдеще на Република Северна Македония, но също така и за решенията, които през следващия период трябва да бъдат взети в парламента с широк политическ и обществен консенсус“, се казва в съобщението от кабинета на Ковачевски.

На срещата присъстват лидерите на "Демократичен съюз за интеграция“ (ДСИ) Али Ахмети, Демократично обновление на Македония (ДОМ), Мая Морачанин, ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, "Алтернатива“ Африм Гаши, "Демократичен съюз“ Павле Траянов, Демократическа партия на албанците (ДПА) Мендух Тачи. Поканите отклониха лидерите на партия "Левица“ Димитър Апасиев и на движението БЕСА Билял Касами.