Миналата година Министерството на правосъдието на САЩ е започнало разследване срещу американската компания Tesla във връзка с твърденията, че автомобилите на компанията може да се управляват автономно с помощта на технология за автопилот, съобщава Reuters, като уточнява, че до този момент не е била разкривана информация за разследването,

Според източници на агенцията разследването е започнало след няколко инцидента с превозни средства Tesla, станали при използване на функцията за автопилот. В същото време, според Reuters, компанията е предупредила клиентите, че технологията помага в управлението, но не го прави автономно.

Разследващите проучват дали Tesla е подвела потребителите, инвеститорите и регулаторите, като е претендирала за възможностите на нейната технология. Агенцията отбелязва, че  компанията в крайна сметка може да бъде изправена пред обвинения.

Tesla не е отговорила на искане за коментар, отбелязвайки, че компанията е разпуснала своя отдел за връзки с медиите през 2020 г. Основателят на компанията Илон Мъск също не е  отговорил на запитване на агенцията.