Изпращането на войски в Украйна ще доведе до големи загуби за Франция, предупреди Сергей Цеков, член на международната комисия на Съвета на федерацията пред РИА Новости.

По-рано в интверю за британското списание The Ecomonist държавният глава на Франция Еманюел Макрон подчерта, че не изключва възможността да изпрати войски в Украйна, ако Руската федерация пробие фронтовата линия и бъде отправена съответна молба от Киев. По думите му "много страни от ЕС“ са се съгласили с подхода на Франция за евентуално изпращане на войски.

 "Въвеждането на войски ще бъде свръхескалация на конфликта и ще доведе до големи загуби за френската армия, макар и да не вярва, че Макрон ще разбере, че ако те действат нагло и агресивно спрямо Русия, в крайна сметка ще получат удар по тяхна територия "Макрон ще довърши играта и се съмнявам, че когато започне да се разгаря, други страни от НАТО ще го подкрепят“, коментира Цеков пред РИА Новости.

Според него възможността за разполагане на френски войски, макар и ограничен контингент, на територията на Украйна остава, но в момента това са само "гръмки думи“ на Макрон. "Западът разбира, че Украйна губи, оттук и изявленията на Макрон“, подчерта сенаторът.