Сървърите на горната камара на полския парламент (Сенатът) са били подложени на масирана масирана хакерска атака. Това съобщи председателят на органа Томаш Гродзки, предава ТАСС.

"Не знам дали това е резултат от нашата вчерашна резолюция, или е просто съвпадение“, обяви политикът в хода на заседание, като поясни, че е извършена т.нар. DDoS атака.

В сряда полският Сенат прие резолюция за определянето на Русия като "терористичен режим“. Сенатът също така призова международната общност да предостави цялата възможна подкрепа на Международния наказателен съд, който разследва делата на отговорните за престъпленията в Украйна, и изрази благодарност на полския народ и правителство за помощта на украинските бежанци.

Резолюцията на Сената е символична, необвързваща форма на парламентарно изразяване на мнение по текущи вътрешни или външни събития. Не е нормативен акт. По правило подобни резолюции са предназначени или да подкрепят действията на правителството, или да привлекат вниманието на властите към някакъв проблем.