Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков не е виждал и не може да коментира материалите на основателя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин за доставките на боеприпаси и състоянието на нещата в Бахмут, предава ТАСС.

"Нищо не сме видели, нищо не мога да кажа“, призна той в сряда, отговаряйки на въпрос на журналисти дали в Кремъл са гледали материалите на Пригожин. "Вчера знаете какво правихме, имаше много гости, много събития“, обясни Песков. На 9 май лидерите на седем страни от ОНД пристигнаха в Москва, които заедно с руския президент Владимир Путин наблюдаваха парада на победата, положиха цветя на Вечния огън и Могилата на незнайния воин и разговаряха на неформална закуска.

Във вторник в Telegram канала на пресслужбата на Пригожин беше публикувано видео, в което основателят на ЧВК дава прогноза за предстоящото контранастъпление на въоръжените сили на Украйна на Бахмутското направление, както и че ЧВК продължава военните действия в района. В неделя Пригожин обяви, че ЧВК "Вагнер" ще получи боеприпаси и оръжия, за да продължи военните действия.