Възстановено е водоподаването на цялата територия на Киев, прекъснато след последната руската ракетна атака от петък. Това обяви кметът на украинската столица Виталий Кличко в "Телеграм“.

"Водоснабдяването е възобновено за всички жители на столицата. Половината от жителите на Киев вече имат и отопление, работи се за възстановяването му във всички райони. Към настоящия момент 2/3 от жителите на града имат енергоснабдяване“, написа Кличко.

Кметът отбеляза, че се прилагат графици за аварийно спиране, тъй като недостигът на електроенергия е значителен. "И енергетиците искат допълнителни икономии“, поясни Кличко.

В отделно съобщение кметът на украинската столица обяви, че от сутрешните часове на деня е възобновено и движението на метрото в града.

На 16 декември Русия извърши нов масиран обстрел срещу Украйна.Според главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна срещу страната са изстреляни 98 ракети, предаде Укринформ. Силите за ПВО на Украйна са свалили 60 от тях. Във връзка с повредите в енергийните съоръжения се въвеждат аварийни прекъсвания на електрозахранването в цялата страна.

Кметът на Киев потвърди експлозии в Деснянски, Днепровски и Голосеевски райони на столицата.