Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант потвърди, че военните на еврейската държава скоро ще възобновят сухопътната операция в Ивицата Газа и планират да я разширят на територията на целия анклав. Съответното изявление той направи по време на посещение в сервиз, където се възстановяват бронирани машини за армията, съобщава Arutz Sheva.

"Скоро тези танкове, тези бронетранспортьори и всички останали бронирани превозни средства ще се върнат в битка в цяла Газа. Ако някой има някакви съмнения, много скоро ще продължим, ще маневрираме и ще постигнем целите си - победа над врага и връщането на отвлечените у дома“, цитира думите на Галант новинарският портал.

По-рано министър-председателят на еврейската държава Бенямин Нетаняху заяви, че след края на хуманитарната пауза в Ивицата Газа Израел възнамерява да възобнови военните действия, преследвайки заявените цели: освобождаване на всички заложници, унищожаване на военнополитическата структура на палестинското движение ХАМАС и елиминирането на всяка потенциална заплаха от анклава в дългосрочен план. По думите му Израел няма друга възможност, освен да продължи военната операция до изпълнение на всички поставени задачи.