След силните земетресения с епицентър Кахраманмараш, които причиниха големи разрушения, в много страни стартираха кампании за събиране на хуманитарна помощ за Турция. В Германия, в квартал Ленкербек на град Марл в Северен Рейн-Вестфалия, неидентифицирано лице или лица подпалиха товари с хуманитарна помощ, събрана за пострадалите от природното бедствие в Турция, съобщава турският телевизионен канал Haber 7.

След ужасяващата атака около 01:00 местно време е започнало разследване на инцидента, а възникналият пожар е потушен след два часа работа на пожарникарите.

Събраната хуманитарна помощ е изгоряла изцяло.

Пострадала е сградата на супермаркета, където са се намирали вещите на пострадалите. Освен това турското знаме, което се вее над пункта за събиране на помощи, е било хвърлено в огъня, което предизвика спекулации, че нападението може да е било расистко.

Говорителят на полицията в Реклингхаузен Махаел Леш заяви: "В момента не можем да кажем нищо за причината за пожара. Проучват се записите от камерите за видеонаблюдение. На изображенията можем да видим как двама души спускат турското знаме и го хвърлят в огъня. Видеото от камерите за видеонаблюдение се оценяват."