Мащабна полицейска операция е в ход центъра на Дрезден за освобождаване на заложници, съобщава германското издание Der Spiegel, като се позовава на правоохранителните органи.

Твърди се, че търговският център "Алтмарктгалери“ и прилежащите му райони са евакуирани. По първоначална информация непознат е влязъл в една от сградите и е октрил стрелба. След това се е укрил в аптека в търговския център. Полицията в Дрезден поддържа телефонен контакт с предполагаемия похитител.

Органите на реда не пожелаха да потвърдят съобщенията в медиите, че в търговския център е застрелян човек. По-рано в квартал Прохлис в Дрезден полицията откри тялото на 62-годишен мъж. Първоначалните данни показват, че синът на мъжа може да е свързан с престъплението. Засега не е ясно дали има връзка с инцидентите. Ситуацията все още е много объркана, каза говорител на местните власти.

Полицията препоръча на жителите на града да избягват центъра на Дрезден. Районът около търговския център е отцепен. Заради полицейската операция има и ограничения на движението. Засегнат е и местният обществен транспорт на дрезденската транспортна компания.