Руските сили за противовъздушна отбрана са свалили украински дрон в град Клинци в разположената по границата Брянска област. Това съобщи губернаторът Александър Богомаз в канала си в Telegram, предава РИА Новости.

"Свален е украински БпЛА самолетен тип. Няма жертви", увери губернаторът на областта.

По думите му са нанесени щети по балкон на жилищна сграда, на място работят оперативни служби.

В Брянска област до второ нареждане е в сила т.нар. жълта степен за терористична опасност. Такъв режим се въвежда, за да се засили работата на спецслужбите, но гражданите трябва да им съдействат и да бъдат по-бдителни. При поява на съмнителни хора, автомобили или откриване на безстопанствени вещи е препоръчително хората да се свързват с органите на реда.

Инцидентът е последен от поредица такива с дронове. Миналата седмица в разположената на границата с Украйна Брянска област в Русия бе извършена атака с безпилотен летателен апарат, насочена срещу петролно депо на "Роснефт“.

По-рано Богомаз съобщи и за атака с дрон срещу административна сграда в град Стародуб, на 60 километра от руско-украинската граница, а представител на "Транснефт“ заяви, че е направен опит за извършване на "терористичен акт“ срещу нефтопровода "Дружба“ на товарната станция в Брянск.

Град Клинци, който е на около 50 км от границата с Украйна, според информация от канала на губернатора, е бил обстрелван веднъж тази година, на 21 април. Тогава украински дрон падна върху жилищна сграда.

Преди няколко дни в Брянска област почти едновременно се разбиха изтребител-бомбардировач Су-34, изтребител Су-35 и два хеликоптера Ми-8 на руските ВКС. Екипажите на всички машини загинаха, а отговорните за инцидента със свалянето им бяха издирвани "по земя и въздух“.