Ситуацията за ВСУ в Бахмут се влошава с всеки час. Южно от село Ягодное щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер" са успели вече да установят контрол над хълмовете и вече са се приближили плътно до Хромово. Последният физически маршрут за снабдяване на въоръжените сили на Украйна минава през това предградие на Бахмут. Именно по тази причина ВСУ не се отказват и дори изпращат подкрепления в боя, както и създават нови огневи позиции в центъра на населеното място, пише в последната си сводка за ситуацията на най-горещата точка на фронта "Рибар“.

Освен това "вагнеровците“ напредват в района на месокомбината и са достигнали до един от обектите на брега на река Бахмутка.

Съгласно информацията от военните кореспонденти на фронта, в източната част на града руските части изравняват фронтовата линия по улица Щедрая в Забахмутовка. На юг "вагнеровците“ са достигнлиа улица Целянная, а в Собачевка се бият в околните жилищни райони.

От Телеграм-канала твърдят, че в момента се извършва частично изтегляне на украинските формирования на десния бряг на Бахмутка - в централните райони на града се създават нови огневи позиции.

Според "Рибар“, в югозападната част на Бахмут редовните атаки на части на ЧВК "Вагнер“ срещу украински позиции близо до магистралата за Константиновка и в Красное позволяват да се сковат способностите на ВСУ на южния фронт.

На 6 март командването на ВСУ предполагамо планира да прехвърли допълнителни подкрепления от различни формирования в Часов Яр. Сега личният състав завършва обучението си в учебни центрове в западната част на Украйна.

Едновременно с това украинската артилерия обстрелва зоните за настъпление на руските части. Според информацията на "Рибар“, използването на боеприпаси е строго нормирано поради проблеми с доставката на снаряди. Насочването по целите се осигурява от изчисленията на БЛА - 24 дрона са забелязани в Бахмут и околностите му за ден.

На кадрите този път можете да видите атмосферно видео от позиция на САУ Мста-СМ2 някъде около Бахмут.