В къща в подмосковското село Голиково е намерено тялото на Владимир Макаров, бивш заместник-началник на Главното управление на МВР на Руската федерация за борба с екстремизма. По предварителни данни той се е самоубил, пише "Коммерсанть“.

"Инцидентът е станал сутринта на 13 февруари. Тялото на 72-годишния бивш заместник-началник на Главното управление за борба с екстремизма на МВР генерал-майор Владимир Макаров е открито в селска къща в Голиково край Москва. Предварително е установено, че той се е самоубил“, заявиха пред ТАСС служители на реда.

"Московски комсомолец“ съобщава, че тялото на Владимир Макаров е открито от съпругата му около седем часа сутринта. Семейството на генерал-полковника извикало лекари, но не било възможно да го спасят.

На 27 януари президентът на Русия Владимир Путин със свой указ отстрани Владимир Макаров от поста заместник-началник на отдела за борба с екстремизма на Министерството на вътрешните работи. Тогава беше съобщено за кадрови промени в централното управление на МВР и отделите на ведомството.

Това е пореден случай на мистериозно самоубийство сред руските бизнесмени и висши чиновници след началото на войната в Украйна преди една година.