Към днешна дата няма никакви признаци за военен или политически преврат в Руската федерация заради войната в Украйна. Това заяви в интервю за Kyiv Post представителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна генерал-майор Вадим Скибицки.

"Засега не виждаме признаци , че може да има военен или политически преврат. Може би такъв зрее някъде, но днес няма ясни признаци. Първо, процентът на подкрепа за Путин е много висок в руското общество. И второ, има ясен контрол в Кремъл: Путин е ограничил кръга от хора, които работят с него. Това са негови доверени лица, които държат властта и няма да допуснат смяна на режима, защото тогава ще приключи тяхната политическа и военна кариера. Освен това всички материални блага вече принадлежат на хора от обкръжението на Путин“, подчерта Скибицки.

Той също така не изключи, че руската пропаганда ще положи много усилия за популяризиране на идеята за обща мобилизация в Руската федерация.

"Повтарям, Зюганов и депутатите от руската Дума все по-често говорят за война със Запада, за необходимостта от мобилизация. Ще се формира "обществено мнение“ и това ще бъде много по-лесно, отколкото на сегашния етап“, заяви служителят на украинското разузнаване.