"Партизани“ в Русия близо до Красноярск през нощта на 4 януари са спрели движението на цивилни влакове и военни влакове. Това съобщиха от Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, цитирани от Укринформ.

"Военното разузнаване на Украйна фиксира активизирането на съпротивителното движение в Русия. В нощта на 4 януари партизаните в Русия отново спряха движението на цивилни влакове и военни влакове по участъка на Транссибирската железопътна линия край Красноярск“, се казва в доклада.

Според украинската служба, през новата година това е най-малко шестият случай на разрушаване на сигнализацията, централизацията и блокирането на железопътния транспорт в различни региони на Русия, което води до нарушения в графиците за движение на военни ешелони.

Миналата година имаше около 40 подобни случая, както и унищожаване на жп трансформатори и локомотиви. Значителна активизация на "железопътните партизани“ в Русия се отбелязва след обявяването на частична мобилизация от режима на Путин, подчертават от ГУР.