Посолството на Украйна в Букурещ е получило два плика със съмнително съдържание, които са иззети от служители на Румънската разузнавателна служба за проверка, предава държавната информационна агенция на северната ни съседка Agerpres.

От румънското разузнаване увериха, че по случая службата "сътрудничи с всички компетентни институции".

Уточнява се, че сигналът за получаването на пликовете е подаден около 11:00 часа.

"Екипите ни отидоха днес в посолството на Украйна след сигнал на тел. 112, че са получени няколко съмнителни плика. Сапьорите започнаха стандартната процедура по проверката им. След пиротехническия контрол ще се установи дали има необходимостта те да бъдат взети и транспортирани безопасно“, посочват от службата.

Испанската полиция конфискува в понеделник още три подозрителни колета, адресирани до украински дипломати в пощенска станция, съобщи говорител на украинското министерство на външните работи на официалната страница на институцията във "Фейсбук“, според агенциите Укринформ и DPA. Общият брой на заплахите срещу украинските дипломатически институции от чужбина по този начин достигна до 21 случая.

Миналата седмица в украинските посолства в няколко държави пристигнаха кървави колети, съдържащи животински очи. Преди това бяха изпратени поредица от писма-бомби до няколко институции в Испания, като в един от случаите беше леко ранен охранител.