Главното разузнавателно управление (ГРУ) към Министерството на отбраната на Украйна е извършило атаката срещу учебния авиационен център Борисоглиб във Воронежска област на Русия в нощта на 9 април, предава Укринформ, като се позовава на източник от разузнавателните служби на Киев.

"Безпилотни летателни апарати на ГУР атакуваха през нощта учебния авиационен център Борисоглиб във Воронежска област“, уточни събеседникът на агенцията.

По предварителни данни на разузнаването е засегнат производствен цех.

По-рано губернаторът на Воронежска област Александър Гусев съобщи, че системите за противовъздушна и радиоелектронна отбрана са засекли и унищожили БпЛА.

През нощта авиационен учебен център във Воронежската област на Руската федерация  попадна под атака с безпилотни летателни апарати, съобщиха местни Telegram канали. Съгласно разпространените данни, центърът е бил атакуван от два дрона. Въпреки че руските власти официално съобщиха за свален дрон, онлайн се появиха кадри, на които ясно се вижда, че БпЛА летят към целта и я поразяват.

Видеото от момента на атаката показва, че руснаците са се опитали да свалят БпЛА, като са открили огън от няколко точки в центъра. Впоследствие обаче се виждат и чуват мощни експлозии.

Според Telegram канала ASTRA са нанесени щети по фасадата и дограмата на сградата. По предварителни данни се предполага, че няма пострадали.