Благодарение на активистите на "Киберсъпротивата" Въоръжените сили на Украйна са получили документация за разработките на руски ракети, посочва Украинская правда, като се позовава на публикация в "Центъра на национална съпротива" на Украйна (ЦНС).

Киберспециалистите са разполагат с документация за "Специалния технически център" и "Дубненския машиностроителен завод", където "обикновени руснаци" произвеждат оръжия, се посочва в публикацията на ЦНС.

Операцията е продължила повече от година и сега съответните органи разполагат с данни за блокиране на посредническите фирми и разширяване на санкциите, тъй като Русия не е в състояние сама да произвежда модерни ракети.

Като цяло руският военнопромишлен комплекс в момента търси нови начини за доставки, а държавната поръчка за ракетната програма се забавя с 4-6 месеца за първи път от 2022 г. насам, твърдят от ЦНС.

Публикуваните файлове съдържат пълен анализ на руската ракета Х-32 и описание на нейните модификации.

"В резултат на операцията на киберактивистите плановете за унищожаване на енергийната инфраструктура са осуетени, а животът на украинците - спасен.

Националният център за съпротива отбелязва, че всяка компания, чиито продукти Русия използва за производство на оръжия, ще бъде известна на обществеността", се посочва в публикацията на НЦС.