Украйна си е възвърнала контрола на над 100 кв км територия в своята контраофанзива. Това е заявил висш военен командир, предава Sky News.

"Готови сме да продължим да се бием, за да освободим нашата територия дори с голи ръце“, е заявил бригаден генерал Олексий Хромов.

Той е потвърдил, че седем села и градове са били освободени в източната област Донецк и в южната област Запорожие. 

"През последната седмица нашите войски напреднаха в дълбините на противника до 3 километра близо до Мала Токмачка и 7 километра южно от Велика Новосилка“, е заявил Олексий Хромов, заместник-началник на украинския генерален щаб на брифинг в Киев, допълват от CNN.

Той е повторил думите на други украински официални лица, които са заявили, че седем селища в района са били превзети отново - повечето от селищата са малки села. 

Руското министерство на отбраната е заявило, че неговата групировка "Восток" в района е използвала "въздушни удари, артилерийски огън и тежки огнехвъргачни системи", за да отбие две атаки в района. 

"Междувременно Русия се опитва да напредне в други области, с щурмови операции в района на Харков и по части от Донецкия фронт, но е в отбранителна позиция около Бахмут", е заявил Хромов. Коментарите му са в съответствие с твърденията на други украински официални лица.