Украинският президент Володимир Зеленски и висши военни командири обещаха да продължат защитата на Бахмут, предава CNN, като се позовава на изявление на президентската канцелария.

"Те се изказаха за продължаване на отбранителната операция и по-нататъшно укрепване на нашите позиции в Бахмут“, се казва в съобщението.

На срещата "ситуацията в Бахмут беше разгледана в детайли", се добавя в него.

На срещата присъстваха и други високопоставени фигури в правителството, включително ръководителят на президентската канцелария Андрий Йермак, началникът на военното разузнаване Кирило Буданов, украинският премиер Денис Шмигал и секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов.

Съобщава се, че Русия напредва в опитите си да превземе Бахмут, като в понеделник сутринта беше съобщено за интензивни боеве.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин омаловажи значението на града, като заяви, че ако Бахмут падне от руските сили, това няма да представлява "оперативен или стратегичеси неуспех“ за украинската армия.

Според представители на руските власти в Донецк, в града са попаднали в оперативно обкръжение около 10 хиляди бойци от ВСУ.