Следващата седмица първият заместник-министър на външните работи на Украйна Емине Джапарова ще посети столицата на Индия Делхи, където ще обсъди въпросите за предоставяне на хуманитарна помощ, по-специално оборудване за възстановяване на енергийната инфраструктура. Това съобщава The Hindu, цитиран от украинското издание "Экономическая правда"

Медията отбелязва, че Украйна е поискала от Индия да предостави повече хуманитарна помощ, включително фармацевтични продукти, медицинско оборудване и такова за възстановяване на енергийната инфраструктура, повредена по време на войната.

Очаква се заместник-външният министър на Украйна да покани премиера Нарендра Моди в Киев и да призове Индия да се присъедини към т.нар. формула за мир от 10 точки на държавния глава на страната Володимир Зеленски.

Окончателните споразумения все още се обсъждат, но източници на изданието потвърждават, че Емине Джапарова ще пристигне в Делхи в понеделник и ще проведе междуведомствен диалог, както и ще се срещне с медии и мозъчни тръстове в столицата, за да засили подкрепата за Украйна в Индия.