Украйна започна работа по стратегия за деокупация на украински територии от руската армия. Основните му точки ще бъдат записани в документ, който се планира да бъде представен на президента Володимир Зеленски в щаба на Върховния главнокомандващ. "Тайната“ бе разкрита от секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексей Данилов, предава УНИАН.

"Мога да разкрия една малка тайна - на едно от заседанията на щаба на Върховния главнокомандващ, което се проведе наскоро, президентът поиска да се формира разбиране за това как ще освободим цялата наша територия, цялата ни страна,какво как ще изглежда и какво е необходимо за това“, обясни Данилов.

Той отбеляза, че лично той не е привърженик на писането на отделни стратегии за деокупация на всеки отделен регион и Крим. Според него това трябва да е обща стратегия, включително и за полуострова.

Сега вече се работи "много“ по него. Данилов добави: "Това не е прост документ и най-вероятно първоначално ще бъде разгледан в Щаба на Върховния главнокомандващ.