Съветникът на ръководителя на Офиса на президента на Украйна Михайло Подоляк коментира изявлението на американския милиардер Илон Мъск за липсата на стратегия за излизане от войната с Русия, предава УНИАН.

"Когато един от глобалните инфлуенсъри/личности (същият Илон Мъск) упорито говори за "липса на стратегия за излизане от руско-украинския конфликт“, човек отново трябва да се изненада от липсата на проста логика в съвременния свят ..." - написа той в социалната мрежа X.

Според него реалистичната стратегия за излизане е "крещящо, крещящо проста“ - Русия трябва да изтегли войските си от територията на Украйна, като по този начин сложи край на горещата фаза на войната.

"Прекрасно разбирам, че понякога простите истини са изключително трудни за разбиране, но все пак повтарям: агресорът (Руската федерация), който непровокирано нападна друга държава с единствената цел окупация/убийство/завладяване, напуска чужда територия, връща това, което е било откраднато и възстановява върховенството на международното право. Какво е трудното в това?“ - добави Подоляк.

Както УНИАН съобщи, на 20 април Камарата на представителите на Съединените американски щати подкрепи законопроект, предвиждащ предоставянето на нова помощ на Украйна.

Илон Мъск написа онлайн, че е загрижен за "липса на стратегия за излизане“ от войната: "Просто една вечна война, в която деца умират в окопите от артилерия или картечници и снайперисти в минни полета“.