На съвместна пресконференция със съветника по националната сигурност на президента на Съединените щати Джейк Съливан, ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Йермак каза какви условия Киев ще счита за "победа“ над Русия, пише "Европейская правда“.

Ермак заяви, че Киев "ясно е формулирал разбирането за победа". Сред условията за "победа“ Киев включва връщане на контрола върху окупираните от Русия територии, включително Донбас и Крим, "компенсации“ от Русия, освобождаване на затворници, а също "връщане на света към ясна система на международната сигурност." Според Ермак това са "гаранциите, изисквани от Украйна“.

Той увери, че този подход е съгласуван с партньорите на Украйна. "Нямаме никакви разногласия. Нашите основни партньори, САЩ, нашите партньори – Великобритания, Германия, Франция – казват, че ще ни подкрепят до победа“, цитира думите му "Европейска правда“.

Съливан пристигна в Киев в петък. Съветникът на президента на САЩ се срещна с президента на Украйна Володимир Зеленски и ръководителя на неговия кабинет.

Зеленски в Telegram обяви, че е наградил Съливан с орден на Ярослав Мъдри II степен.

Припомняме, че Зеленски заяви, че не е готов да преговаря с Русия. Зеленски подписа указ за отказ от преговори с Путин.