След ударите по военен завод и рафинерия в Татарстан е очевидно, че Украйна е успяла да създаде оръжие, по-мощно от дрона камикадзе Shahed. Това заяви военният анализатор на Defense Express Иван Киричевски в коментар за LIGA.net. Според него руснаците сега са в състояние на несигурност поради ударите с дронове.

"Руснаците нямат безпилотни самолети-камикадзе с действителен обсег на полет над 1000 километра. Всички дронове-самоубийци по време на атаки срещу Украйна се изстрелват от граничните райони или от временно окупирания Крим", обясни експертът.

Според Киричевски не е в интерес на Украйна да анализира по-подробно с какво точно е нанесен удар по Татарстан, за да не се помогне на руснаците да излязат от състояние на стратегическа несигурност.

"Руснаците току-що се възстановиха от първите вълни на атаки срещу руските петролни рафинерии. Те започнаха да мислят за укрепване на отбраната си. Те дори започнаха да преследват нашите мобилни огневи групи, надявайки се да свалят нашитедронове-камикадзе, когато прелитат над фронтовата линия. А сега отново столът бе избит изпод краката им“, отбеляза Киричевски.