През нощта Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са се опитали да атакуват Крим с девет безпилотни летателни апарата, но всички те са били унищожени или свалени. Все пак един от дроновете е детонирал, съобщават руските власти на полуострова в Telegram, предава РИА Новости.

"През тази нощ и тази сутрин над територията на Република Крим бяха регистрирани девет БПЛА: шест бяха свалени от силите на противовъздушната отбрана, три бяха заглушени и приземени чрез радиоелектронна борба“, пише той.

Взривеният апарат е прелетял над Красногвардейския район, в село Докучаево, уточни ръководителят на Крим Сергей Аксьонов.

"Няма жертви, счупени са прозорци на редица къщи. Всички служби са отишли ​​на място. Моля ви да запазите спокойствие и да се доверявате само на доверени източници на информация", завърши той.

Въоръжените сили на Украйна непрекъснато се опитват да атакуват с дронове Севастопол, главната база на Черноморския флот, както и други обекти в Крим. Целите на атаките бяха щабовете на флота, енергийните съоръжения, военните летища. Системите за противовъздушна отбрана на Русия досега унищожават повечето дронове.