Преговори с Русия няма да има и тя със сигурност ще се окаже в изолация. Това заяви в Телеграм ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак, цитиран от Укринформ.

"Мръсното руско изнудване изглежда много примитивно. Мръсни манипулации с АЕЦ Запорожие, мръсни заплахи за водноелектрическата централа Каховка, мръсна терористична атака срещу украински военнопленници в Оленовка, както и мръсна война с цивилното население и терор след поражения на бойното поле... Мръсна държава, наречена Русия, с доста примитивни структури“, подчерта Йермак.

По думите му "отдавна никой не се страхува от Русия, защото са слаби страхливци, мечтаещи за преговори, за да спрат краха си“.

"Целият свят вижда това. Няма да има преговори. И всичко мръсно ще остане в изолирация с Русия, в каква тя със сигурност ще се окаже", подчерта ръководителят на Офиса на президента.

Както съобщихме по-рано, руският министър на отбраната Сергей Шойгу проведе телефонни разговори с министъра на отбраната на Франция Себастиен Лекорню, министъра на отбраната на Турция Хулуси Акар и Великобритания Бен Уолъс, по време на които той "изрази загриженост относно предполагаемото използване на мръсна бомба от Украйна“.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че изявленията на Русия за предполагаемото използване на "мръсна бомба" от Украйна показват, че Русия вече е подготвила всичко, така че светът трябва да отговори на това възможно най-сурово.

Външните министри на Съединените щати, Франция и Великобритания излязоха със съвместно изявление, в което осъждат опитите на Русия да обвини Украйна, че е готова да използва "мръсна бомба“ на собствена територия и потвърждават непоколебимата подкрепа за Киев.