След среща, председателствана от президента Реджеп Тайип Ердоган във вторник в Анкара, членовете на Изпълнителния комитет на турската отбранителна промишленост одобриха редица решения за създаване на масово производство на оръжия в страната, съобщава "Анадолската агенция“.

Според решението на Изпълнителния комитет страната ще започне масово производство на системи Siper, Hisar и Sungur, което ще допринесе за укрепването на противовъздушната отбрана на Турция.

Освен това изпълнителният комитет на отбранителната индустрия реши да започне масово производство на ракети Tayfun, Atmaca, TRLG-230, Karaok, Gökdoğan и Bozdoğan, както и торпеда Akya и други боеприпаси.

Изпълнителният комитет на турската отбранителна индустрия също обсъди процеса на подобряване на безпилотните летателни апарати, както и проекта на безпилотния военен самолет Kızılema, който наскоро извърши първия си тестов полет.

Участниците в заседанието на Изпълнителния комитет, което продължи около час и половина в администрацията на президента на Турция, обсъдиха общо 25 отбранителни проекта.