Турските въоръжени сили са възобновили ударите на територията на Иракски Кюрдистан, разположен в северната част на Ирак, предава ТАСС, като се позовава на местни медии, сред които информационният портал SHAFAQ News.

В ранните часове на деня е извършен обстрел на райони, разположени близо до град Ал-Амадия в иракската провинция Дахук. Освен това турската авиация е нанесла удари по райони, разположени в северната част на провинцията. Няма информация за евентуални жертви на атаката.

В нощта срещу 20 ноември Турция проведе въздушна операция в Северен Ирак и Сирия, в която участваха над 50 самолета и 20 дрона. Ударите бяха насочени срещу базите на Кюрдската работническа партия (ПКК). Турските власти обвиниха ПКК и сирийските кюрди за терористичния атентат в Истанбул на 13 ноември, при която загинаха шестима души.

В петък, 25 ноември, телевизионният канал Al-Hadath съобщи, че иракските гранични войски завършват укрепването на 10 аванпоста, разположени по границите с Иран и Турция. Според телевизионния канал в тези отбранителни пунктове се разполагат допълнителни отряди на граничните войски. Процесът на укрепване на граничната зона се извършва с помощта на иракските разузнавателни части.