Турските въоръжени сили са "неутрализирали“ повече от 250 терористи по време на военни операции в Сирия и Ирак. Това съобщи в сряда турският министър на националната отбрана Хулуси Акар, цитиран от ТАСС.

"Операция "Нокът-меч" продължава с обстрели от въздуха и земята. Към днешна дата по време на операцията са поразени 471 цели, 254 терористи са неутрализирани", каза той пред репортери в Анкара.

Според Акар Турция ще продължи да провежда операции в съседните страни, за да отговори "за всяка капка кръв на децата, учителите и гражданите, които загубиха живота си" по време на атаките в републиката.

Турската военновъздушна операция "Нокът-меч" започна на 20 ноември с участието на над 50 самолета и 20 дрона. Подкрепа от земята е осигурена от артилерия. Ударите са нанесени по бази на ПКК и сирийската й издънка - Отрядите за народна самоотбрана. Турското министерство на отбраната съобщи, че операцията е проведена успешно в Северен Ирак в районите Кандил, Асос, Хакурк, както и в районите Арап-Пинар, Тел Рифат, Джизре и Дерик в Северна Сирия.